1997 C. da Silva Dalva - Douro, Oporto, Port Vintage Port - 3 Flessen (0.75 liter)

Bieden

Prijs:
Bieden
Hoogste bod:
Nog niet geboden
Sinds:
3 maanden+
Gezien:
8 keer
Adverteerder:
Catawiki
Activiteit:
13 jaar actief op Marktnet
Bieden
LET OP: Dit is een terugkerende veiling. De zegelnummer(s) die u op de foto's ziet, kunnen afwijken van die op uw fles(sen).

1997 - C. Da Silva Dalva Porto Vintage • Álcool Alcohol: 20% vol (20ºC)

3- Flessen Opport (0.75L)

1997 - C. Da Silva Dalva Vintage 0.75L
Smaak: Rijk aan kleur en tannines die het beste tot hun recht komen in de verbazingwekkende persistentie en de aroma's van rijp fruit. Het biedt een enorm verouderings- en aromatisch potentieel met bloemige tonen en rood fruit. Uitzonderlijke body en zijdeachtige structuur van de tannines die
leidt tot een lange en uitbundige smaak.
Opslag: Flessen moeten horizontaal liggen, op een koele, donkere plaats. Rijpt langzaam, ontwikkelt en verfijnt in de fles gedurende tientallen jaren.
Serveren: Decanteren en serveren tussen 16 en 18ºC, in een passend glas.
Perfect om zo te drinken of bij blauwe of andere sterke en belegen kazen.
MOMENTEN
Na mesa está um Serra curado,
um São Jorge en um Roquefort. Ja
decantei of Vintage en servetten
os convidados. Geen meu copo, een cor
intensa e os aroma's inebriantes
fazem-me anticipar um grande
wijn. Een cara dos meus amigos diz-
-me que acertei em cheio.
MOMENTEN
Op tafel een rijpe Cheddar, Stilton en Roquefort. Ik heb
de Vintage gedecanteerd en geserveerd
het aan de gasten. De intense en
bedwelmende aroma's anticiperen op de
aanwezigheid van een geweldige wijn. De
uitdrukkingen op mijn vrienden
gezichten vertellen me dat ik gelijk heb.
VINTAGE
Donkere robijnrode kleur, verse fruitsmaken en tannines, het vertegenwoordigt twee procent van de totale Port-productie van een jaar, alleen de eerste kwaliteit druiven worden gebruikt (A en B). Ze hebben uitstekende organoleptische kenmerken en moeten zeer vol en diep van kleur zijn.

Vintage ports worden maximaal twee en een half jaar gerijpt voordat ze worden gebotteld, en hebben over het algemeen minimaal drie tot vier jaar nodig voordat ze worden geserveerd en gemiddeld nog eens tien tot dertig jaar rijpen in de fles, voordat ze bereiken wat als goed drinken wordt beschouwd leeftijd.

Naarmate ze ouder worden, wordt hun boeket evenwichtig, complex en zeer onderscheidend, met een regenboog aan smaken zoals... gebakken fruit, chocolade, kaneel, cacao, koffie...

Decanteren voor het opdienen, vermijd lucht- en temperatuurveranderingen, veroudering altijd liggend.

Dalva Vintage technische fiche

Meer informatie:
http://www.catawiki.nl

Advertentienummer: 58729025