2016 - Sandeman Porto Vintage Fles (0.75L)
99 PUNTEN - 2018 Wine Enthusiast Verenigde Staten
BESCHRIJVING
Hoogtepunt voor zijn uitzonderlijke kenmerken, de Sandeman Porto Vintage 2016, een wijn van één jaar, rijpt 30 of 40 jaar in de fles. Deze uitstekende Porto Vintage 2016 is een voorbeeld van Sandeman's inzet voor het maken van kwaliteitswijnen in Porto.
PROEVEN
Deze wijn heeft een ondoorzichtige, bijna zwarte kleur. Het aroma is intens en complex, met prominente tonen van zeer rijp zwart fruit, hars en tonen van cacao en chocolade, als resultaat van de uitstekende rijping. Groot volume in de mond, met een levendige en frisse zuurgraad, hoogwaardige stevige tannines, bloemige tonen van zonneroosje en tonen van zwart fruit en chocolade. Een geweldige uitnodiging voor een zeer lange en elegante afdronk.
INIFICATIE
Met behulp van traditionele Portwijntechnologie werd deze wijn gemaakt in de Quinta do Seixo-kelder van druiven die daar en op Quinta do Vau vandaan kwamen. Na het selectieproces werden de druiven voorzichtig gekneusd en ontvet, voordat ze een zeer intense maceratie ondergingen, tijdens alcoholische gisting, door in granieten persen te stappen bij automatisch gecontroleerde temperaturen. De balans en harmonie van deze wijn, evenals zijn lichaam en structuur, zijn het resultaat van de selectie van de beste druiven, de intensiteit van de maceratie en de keuze van het juiste moment om de gisting te stoppen.
RIJPING
Na de oogst bleef de wijn in de Douro, waar hij in de winter voor het eerst werd gerijpt. De volgende lente werd hij overgeplaatst naar Vila Nova de Gaia, waar hij begon met het traditionele rijpingsproces van portwijnen in eikenhouten vaten. Gedurende deze periode werden de wijnen onderworpen aan schappen, analyses en tests om het verouderingsproces te volgen. De uiteindelijke blend werd pas verkregen na een strenge selectie van wijnen, waarbij alleen de hoogste kwaliteit werd gebruikt.
DIENEN
Na verloop van tijd vormt zich een natuurlijk bezinksel in de fles, die voorzichtig moet worden geopend en gedecanteerd voor het beste resultaat als deze een paar jaar wordt bewaard. Het is een geweldige wijn die er baat bij heeft om enige tijd voor consumptie te openen. Serveer tussen 16ºC en 18ºC.
GENIETEN VAN
Zijn elegante en complexe profiel combineert heerlijk met kazen.
TECHNISCHE DETAILS
Regio Douro Oporto: 20% alcohol, 16º Min & 18º Max, Temperatuur 4,6 g / L (wijnsteenzuur),
Zuurgraad 95 g / L suiker 3,7 pH.
Meer informatie:
http://www.catawiki.nl