Tignanello was de eerste Sangiovese die in barriques rijpte, de eerste hedendaagse rode wijn vermengd met niet-traditionele variëteiten (met name Cabernet) en een van de eerste rode wijnen in de Chianti Classico-regio die geen witte druiven gebruikte. Tignanello is een mijlpaal. Het is geproduceerd met een selectie van Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.
Intens robijnrood van kleur, Tignanello 2019 is opmerkelijk in de neus vanwege zijn complexiteit. Tonen van rijp rood fruit zoals kersen geconserveerd in sterke drank, zure kersen, frambozen en pruimen complementeren delicate kruidige aroma's van kruidnagel en zoethout; zoete balsamico-tonen van munt en chocolade maken het complexe boeket compleet. In de mond is hij rijk, mondvullend en levendig met soepele fluweelzachte tannines. De lange afdronk en aanhoudende afdronk brengen aromatische tonen terug die op de neus worden waargenomen.
Meer informatie:
http://www.catawiki.nl