Citaten
Jancis Robinson - 15/20
Jeb Dunnuck - 91-93 / 100
R. Parker - Wijnadvocaat - 90-92 / 100
Vineus - 91-93 / 100
ZIE OFFERTES
Proeven
Oog: zeer intens paarsachtig rood.
Neus: rood fruit, zwarte bessen en frambozen, dan violet.
Smaak: vol en rond, afdronk van gekookt fruit en vanille.
Advies van de sommelier: Bloedworst met gekonfijte uitjes. Caillette ardéchoise vergezeld van tommesalade.
Druivensoort(en): Syrah. De rode Crozes-Hermitage “Les Meysonniers” is afkomstig van wijnstokken die minstens 25 jaar oud zijn.
Oogsten: handmatige oogst op de eindvervaldag.
Bodem: hellingen op het zuiden. De bodem bestaat uit een mengsel van klei, kiezels en grind. Alluviale bodem van Crozes-Hermitage gevormd door de terrassen van de Rhône en Isère.
Vinificatie: Onze Crozes-Hermitage wordt op traditionele wijze gevinifieerd met overpompen en neerslaan in betonnen vaten. Deze wijn is afkomstig uit de biologische landbouw. Door alle chemische producten (en in het bijzonder herbiciden) te stoppen, kunnen de wijnstokken, door middel van grondbewerking, hun wortelstelsel in de diepte onderdompelen, in het hart van hun terroir. Deze diepe worteling resulteert in een regelmatiger fysiologisch gedrag van de wijnstokken en biedt een veel betere weerstand tegen “plotselinge” en klimatologische grillen. Wat de wijnen betreft, zien we al snel subtielere evenwichten, een uitgesproken mineraliteit die deze wijn onderscheidt van andere Crozes-Hermitage isssus uit dit sedimentaire terroir. De vinificatie en rijping in betonnen vaten benadrukt deze subtiele balansen.
Veroudering: Veroudering duurt ongeveer 12 maanden. 85% wordt gemaakt in betonnen vaten om de versheid en mineraliteit van het fruit te behouden. De resterende 15% bevindt zich in vaten, wat de wijn consistentie, kracht en aromatische complexiteit geeft.
Meer informatie:
http://www.catawiki.nl