LET OP: Dit is een terugkerende veiling. De zegelnummer(s) die u op de foto's ziet, kunnen afwijken van die op uw fles(sen).
20 Landgoederen van Anos Churchill - Porto
2 - Flessen (0,75L)
97 punten voor Wine Spectator
DRUIVENRASSEN
20% Touriga Nacional, 20% Touriga Franca, 20% Tinta Roriz, 20% Tinto Cao, 20% Tinta Barroca.
Landgoederen van Churchill
Alle Churchill Port-wijnen worden gemaakt van klasse A-druiven die met de hand worden geplukt, geselecteerd en met de voet worden betreden in de oude granieten persen (pisa-tanks) in Quinta da Gricha, in de Douro-vallei. We laten een lange fermentatieperiode in de molens toe om de hoeveelheid cognac die nodig is in de verrijking te beperken en te leiden tot een drogere stijl van portwijn.
Met een intense kleur met minerale kwaliteiten, presenteert Vintage 2011 een neus die geconcentreerd is met wilde vruchten, een fris en harsachtig gehemelte en een uitstekende natuurlijke zuurgraad die de blend een stevige tanninestructuur geeft die zorgt voor een langere levensduur.
MEER INFORMATIE
LEVERING
Zeer oude wijngaarden van onze eigendommen in de subregio's Douro Superior en Cima Corgo in de Douro-vallei.
OPMERKINGEN OVER DE WIJNBEREIDING
Net als alle andere Churchill Ports, werden de wijnen waaruit deze Vintage Port bestaat te voet betreden in traditionele granieten persen (treading tanks). De jonge port heeft de eerste winter doorgebracht in de Douro en is later in het vroege voorjaar vervoerd naar onze oude hutjes in Vila Nova de Gaia (Porto). Hier rijpte hij een jaar in getemperde eikenhouten vaten, toen werd besloten dat de wijn van kwaliteit was om een vintage jaar te verklaren. Op dat moment werden ze gebotteld en opgeslagen in onze kelders.
CEL
Liggend bewaren in kelderomstandigheden. Hij zal meer dan 50 jaar prachtig rijpen in de fles. Het kan op elk moment worden genoten, maar het is bedoeld om 2031-2060 beter te laten zien.
SERVICE AANBEVELINGEN
Laat de fles een paar uur staan voordat je hem decanteert. Beste gedecanteerd minstens 2 uur voor gebruik. Bewaren bij kamertemperatuur (16-18ºC).
KWALITEIT
We passen duurzame landbouwmethoden toe die zijn gecertificeerd door het SATIVA-instituut. Onze ports worden alleen geproduceerd met de fermentatie van inheemse gisten. Onze wijnen bevatten geen of zijn geproduceerd met genetisch gemodificeerde organismen of stoffen van oorsprong. Dierlijke producten worden niet gebruikt.
Meer informatie:
http://www.catawiki.nl