LET OP: Dit is een terugkerende veiling. De zegelnummer(s) die u op de foto ziet, kunnen afwijken van die op uw fles(sen).
10 jaar oude Boal - Justino's Madeira
3 - flessen 0,75L
WIJNMAKER: Dina Luís / Juan Teixeira
PRIJZEN:
Sommelier Wine Awards (SWA) 2016/VK - geprezen
TEXSOM INTERNATIONAL WINE AWARDS 2016 / VS - Bronzen medaille
Decanter World Wine Awards / VK - 2015 - Gouden medaille
JUSTINOS MADEIRA
BOAL
10 JAAR OUD
Wijnprofiel
WIJNSTIJL: Boal (Medium Rich) - 10 jaar oud.
DENOMINATIE: DOP Madeira (Denominação de Origem Protegida).
GEOGRAFISCHE LOCATIE: eiland Madeira (Portugal). Gelegen in de Atlantische Oceaan, ongeveer 900 Km
ten zuidwesten van Lissabon en 600 km ten westen van de Noord-Afrikaanse kust.
BODEMTYPE: Verschillende mengsels van bodems die voornamelijk zijn afgeleid van basalt, trachiten en trachydolerieten, tufsteen, slakken
en conglomeraten.
KLIMAAT: De geografische ligging en het berglandschap zorgen voor een zeer aangenaam klimaat. Temperaturen zijn ongeveer 22ºC in
de zomer en ongeveer 16ºC in de winter. Met zijn milde luchtvochtigheid is het weer op het eiland geclassificeerd als subtropisch met
variaties in temperatuur, vochtigheid en regenval afhankelijk van de hoogte.
BELANGRIJKSTE DRUIVENGEBIED: Calheta, Estreito da Calheta, Arco da Calheta, Estreito de Câmara de Lobos en
Campanario.
DRUIVENRASSEN: Boal.
VINE TRAININGSSYSTEEM: Espalier of Latada (traditioneel lage hekjes gevormd door horizontale draadstructuren die over een hekwerkpaal zijn gelegd,
meestal hout of ijzer)
OOGSTPERIODE: Begint half september en eindigt de 2e week van oktober.
OOGST METHODE: Handmatig in selecties van meerdere weken op basis van druivenrijpheid.
VINIFICATIE: De druiven worden volledig ontsteeld, gekneusd en geperst. De verkregen most liet men vervolgens gisten bij
gecontroleerde temperatuur (16º tot 18ºC) in roestvrijstalen tanks. De fermentatie wordt na 4 tot 5 dagen gestopt door toevoeging van neutraal
druiven-eau-de-vie (minimaal 96%) om de gewenste zoetheid te behouden. Vinificatie wordt gemaakt in strikte overeenstemming met
traditionele methodes.
VEROUDERING/RIJPING: Gerijpt in vaten van Amerikaans en Frans eikenhout volgens het traditionele "Canteiro"-systeem. Na het rijpen van de wijn
onderging rekken, klaring en filtering voordat het mengsel werd samengesteld en gebotteld.
BOTTEL DATUM: Op het moment van verzending naar de markt.
SENSORISCHE KENMERKEN / PROEFNOTITIES:
Uiterlijk: Aantrekkelijke en briljante medium diepe amberkleur.
Neus | Smaak: Intense smaken herinnerend aan donkere chocolade, melasse en karamel.
Medium vol van kracht en een mondvol zeer complexe smaken van gedroogd fruit, kruiden en noten.
TECHNISCHE WIJNANALYSE:
Alcoholpercentage: 19% vol.
Totale zuurgraad: 9,60 g/l (als wijnsteenzuur).
Totaal suiker: 89,8 g/l
AANBEVOLEN SERVEERTEMPERATUUR: 15ºC - 18ºC.
SERVEERSUGGESTIE/VOEDSELKOPPELINGEN: hoeft niet te worden gedecanteerd. Kan op zichzelf met volle teugen van genoten worden, maar is ook goed
match met kaas, vers tropisch fruit, cakes, fruittaarten, boterkoekjes, slagroomtaarten, fruittaarten en wilde bessen.
OPSLAG: De fles moet in verticale positie worden bewaard, weg van het licht en in een atmosfeer van matige en
onveranderlijke temperatuur.
LEEFTIJDSVERMOGEN (SERVE TOT): Onbepaald. Na opening op fles is de wijn in goede omstandigheden enkele maanden houdbaar.
Opmerking:
*Alle niet-EU-landen moeten een export- of inklaringskosten vanaf € 70,00 betalen, waarbij altijd wordt toegevoegd dat deze vóór verzending moet worden betaald.
*Verzendkosten zijn inclusief speciale veiligheidsverpakking
Meer informatie:
http://www.catawiki.nl