Mineraal: Serpentine-groep
Groep: Silicaat
Naam: Sculptuur - Double Pig & Dragon - Zhulong - (Dragon & Pig)
Uiterlijk: gepolijst en glad, celadon groen van kleur met gemarmerde en gouden insluitsels.
Herkomst: China (Vorige Mongolië)
Afmetingen: 53,4 x 13,3 x 68,1 mm
Gewicht: 82,1 g - 410,45 karaat
Sculptuur - Neolithisch artefact - Mythisch wezen - Dubbel varken - Draak - ZHULONG - (Draak & varken) - Hongshan-cultuur.
Prachtige steen uit de serpentijngroep, gebeeldhouwd, gepolijst en glad in een celadon groene kleur met gemarmerde en gouden insluitsels.
Afmetingen: 53,4 x 13,3 x 68,1 mm
Gewicht: 82,1 g - 410,45 karaat
Datum: NC
Er wordt een doos meegeleverd.
Sculptuur in grote amuletvorm, voorstellend dubbel gewassen lichaam, de opgerolde varkensdraak. De snede stelt de bek van het dier voor, terwijl de uitgesneden lijnen net boven de incisie de snuit suggereren. De ronde, vooruitstekende ogen zijn geaccentueerd en omgeven door een brede groef, terwijl de oren van het mythische wezen zijn.
Weten,
- De varkensdraak of zhulóng is een jade-artefact uit de Hongshan-cultuur van het neolithische China. Varkensdraken zijn zoömorfe vormen met een varkensachtige kop en een langwerpig lichaam zonder ledematen dat om het hoofd is gewikkeld en wordt beschreven als suggestief foetaal. Vroege drakenvarkens zijn dik en gedrongen, en latere exemplaren hebben meer gracieuze, slangachtige lichamen die suggereren dat het dier een rituele betekenis had.
Een van de meest typische categorieën van Hongshan-ornamenten wordt zeker vertegenwoordigd door hangers die zijn uitgehouwen in de vorm van opgerolde "draken" of mythische wezens. De algemene vorm van het ornament doet denken aan de oorspronkelijke ronde vorm van de kiezel waaruit het ornament is gesneden.
Hangers in de vorm van opgerolde draken maken deel uit van de Hongsang-cultuur.
China, vroeger Mongolië, laat-neolithische periode, Hongshan-cultuur, ca. 3500-2500 v.Chr. ADVERTENTIE
- Serpentine wordt ook wel ophiet of ofioliet genoemd en bevat meer dan twintig mineralen uit de groep van silicaten die vooral wordt aangetroffen in ertsen die rijk zijn aan aluminium, nikkel, zink, calcium, magnesium en ijzerhydroxide.
Serpentijnsteen is vaak moeilijk te identificeren omdat het in vele kleuren en vele variëteiten voorkomt: het wordt meestal gevonden in olijftinten, maar het bestaat ook in de kleuren rood, lichtgroen, bosgroen, geel, zwart of wit.
Het woord serpentijn komt van het meest voorkomende aspect van dit mineraal, nogal ruw en schilferig met een olijfgroene tint die doet denken aan de kleur van het reptiel.
Houd rekening met de gedetailleerde bijgevoegde foto's voor een betere indruk.
Wordt zorgvuldig verpakt, verzekerd en aangetekend verzonden.
Belangrijk: Verzendingen naar Nederland en België worden verzorgd door UPS.
Meer informatie:
http://www.catawiki.nl/